Netafim

Netafim Logo_295blu_NO_Tagline

A Netafim cég a csepegtető öntözés technológiájának eredeti kidolgozója. Az öntözés szakma és a piac elismerten vezető szereplője.  A mára világszerte elterjedt, elismerten leghatékonyabb öntözési módszer összes elemét beszerezhetjük a Netafim-tól. Minden Netafim termék a legmagasabb minőségben és a legmagasabb műszaki színvonalon készül. Komplett, precíziós és magas fokon automatizált öntözőrendszereket tervezünk és szállítunk különböző intenzív és szuper-intenzív gyümölcs, zöldség és szántóföldi ültetvényekhez, növényházakhoz.

PDF magyar nyelvű katalógus megtekintése/letöltése:

Netafim katalógus nagy ikon kép

NETAFIM Útmutató Csepegtető Öntözőrendszerek Hibamegelőző Karbantartása. PDF megtekintése/letöltése:

Netafim Hibamegelő Karbantartás Útmutató nagy ikon kép

Csepegtető öntözés, mikro-szórófejes öntözés, tápoldatozás, öntözés-tápanyag utánpótlás vezérlés, érzékelés, automatizálás, távérzékelés, meteorológia, szűrés, fűtés, hűtés, párásítás, gépesítés, klíma komputerek, komplett ültetvény gépesítés, automatizálás, üveg és fólia házas termesztő berendezések és még sok minden más…

Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot.

Miért kell nekünk a mikro-öntözés?

A modern szuper intenzív kultúrákban kis növekedési erélyű alanyok alkalmazásának terjedésével az öntözés nélkülözhetetlenné vált, még jó vízgazdálkodású talajokon is.

A klímaváltozás és a globális felmelegedés miatt a növényeket extrém hatások érik, mikro-öntözés nélkül kiegyenlítetlenül jutnak vízhez és tápanyagokhoz.

A fák gyökérzete csak 0,8-1,2 m vastag talajréteget sző be, amelynek vízkészlete száraz, aszályos időjárás esetén gyorsan elfogy.

A szükséges vízpótlás mellett kézenfekvő a tápanyagok oldat formában történő kijuttatása is, ami gazdaságosan, a fák tápanyagigényét figyelembe véve, csak az öntözőrendszeren keresztül lehetséges.

Az mikro-öntözés az intenzív gyümölcsösök integrált termesztésében a vízpótlás és a tápanyagellátás leghatékonyabb és a mai klimatikus viszonyok mellett elengedhetetlen eszköze.

Miért jó nekünk a mikro-öntözés?

  • A jól végrehajtott öntözés kritériuma, hogy a kiadott öntözővíz csak a gyökérzónát nedvesítse, csekély legyen a talaj felszínéről elpárolgó víz mennyisége, és elkerülhető legyen a tápanyagok gyökérzóna szint alá mosódása.
  • Az esőztető és barázdás öntözéshez képest a csepegtető öntözéssel kijuttatott víz jobban hasznosul. Ha 100%-nak vesszük az esőztető vagy barázdás úton kijuttatott víz mennyiségét, csepegtető öntözésnél ennek 17-20%-a is elegendő és jobb termésszinteket tudunk elérni vele.
  • Csepegtető öntözéskor kisebb só koncentráció alakul ki a talajban, ami sokszor meg sem haladja az öntözetlen kontrollterületek só koncentrációját.
  • Ha az öntözővízzel naponta juttatjuk ki az oldott tápanyagot, a fák vízfelvételi dinamikája jól illeszkedik a tápanyagfelvétel dinamikájához, ami a kimosódás lehetőségét leginkább csökkenti.

Szívesen válaszolunk kérdésire: kapcsolat

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.