Naio agrobotok

Az általunk kizárólagosan képviselt, franciaországi Naïo Technologies cég mezőgazdasági robotokat fejleszt és forgalmaz a növénytermesztés, kertészet és a szőlőtermesztés sok kézi munkát igénylő feladatainak megoldására. Ezenkívül számos elektromos eszközt is gyártanak, melyek segítik a gazdákat a gyommentesítés, talajművelés,  betakarítás munkaigényes feladatainak elvégzésében, azért hogy a termelők hatékonyabban gazdálkodva élvezhessék kemény munkájuk gyümölcsét.

Robotjaink segítik a gazdálkodókat a mindennapi feladatokban annak érdekében, hogy enyhítsék a munkaterhelést és növeljék a nyereségességet, miközben csökkentik a környezetre gyakorolt hatást.

Naïo-Technologies-Oz-Crédit-Tien-2

Képzeljünk el egy olyan világot ahol a mezőgazdasági robot reggel önmagától kiáll a színből, kimegy az ültetvényre, növényházba, elvégzi az aznapra kiadott munkákat, közben az okos telefonunkra jelentéseket küld a munkafolyamtok állásáról, a munkák végeztével pedig önállóan visszamegy, beáll a helyére és feltölti magát. Ne gondoljuk, hogy ez a jövő, nem, ez már a jelen, a Naio agro robotok világa. Nincs más választásunk, csak a gépesítés. Már a legalapvetőbb munkafolyamatok ellátására sem találunk megfelelő emberi munkaerőt, viszont a jó minőségű mezőgazdasági termékek iránti kereslet pedig egyre csak nő.

Az elmúlt évtizedekben a mezőgazdasági területeken folytatott termesztést olyan művelési módszerek alkalmazásával tartották fent és optimalizálták, amelyek negatívan hatnak a környezetre. Egyre világosabbá válik, hogy a jelenlegi gyakorlatunk fokozatosan elpusztítja növényi és állati örökségünket.

A Naïo Technologies két fiatal, francia robottechnikai mérnök életút találkozásának eredménye. Gaëtan Séverac és Aymeric Barthes úgy vélik, hogy a robotika megfelelő megoldást nyújt azokra a problémákra melyekkel a mezőgazdaság manapság szembesül.

A Naïo Technologies meg van győződve arról, hogy a modern technológia segíteni fogja a gazdálkodókat. Mezőgazdasági robotjaink és csúcstechnológiás eszközeink célja a termelékenység növelése, a környezet tiszteletben tartása mellett és a mezőgazdaság újból teremtése.

(Naio Ted Szőlőművelő robot működés közben)

Minden munkatársunk elkötelezett ezeknek az értékeknek a kutatás és termelés során való alkalmazásában és a mezőgazdaság egészségesebb és fenntarthatóbb megközelítésében.

A Naïo Technologies célja, hogy a modern technológiát elérhetővé tegye minden mezőgazdasági termelőnek és mezőgazdasági vállalkozásnak.

A Naïo Technologies robotjainal és eszközeinek teljes skálája az egészséges és termelékeny mezőgazdaságra összpontosít, a környezet teljes tiszteletben tartása mellett.

OZ, sor, tőköz és sorköz művelő, kisméretű gyomirtó robot
DINO, nagy teljesítményű művelő robot, nagyméretű kertészeti ültetvényekhez
TED, szőlő ültetvény művelő robot
BOB, szállító robot szőlőültetvényekhez

DINO – nagy teljesítményű művelő robot

Ideális nagyméretű gazdaságok számára

Önálló, önjáró. Nagy teljesítményű és multifunkcionális. Hosszú működésre képes.

DINO Árlista 2019

naio dino arlista 2019

Úgy tervezték, hogy a növényeinket önállóan, emberi felügyelet nélkül tartja karban, megműveli, gyomlálja az ültetvényt.

Rugalmas és skálázható. A traktorokhoz hasonlóan lehetőség nyílik a munkaeszközök cseréjére, így alkalmazkodva a különböző munkafolyamatok, talajok és a növények igényeihez. DINO sokféle munkát el tud végezni, ültet, vet, kaszál, kapál, permetez, metsz, gyommentesít, stb.

A robot irányító szoftverének továbbfejlesztése érdekében folyamatosan együttműködünk ügyfeleinkkel. Annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a robot számára a gyomnövények széles körének felismerését, a pontos és precíz gyomirtását, kapálást és más, sokrétű feladatok elvégzését és a pontosság optimalizálását.
Fejlesztéseink kiterjednek a széles körű adatgyűjtésre és a növények mind jobb automatikus leképezésére. A Naïo gyomirtó robot valós idejű részletes és lokalizált információkat tud küldeni önnek növényei és az ültetvény általános állapotáról is.

 

A mechanikai gyomirtás előnyei

A gyakori és pontos gyomirtás lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy hatékonyan gondozzák az ültetvényt  vegyszeres gyomirtó szerek használata nélkül.


A nagyméretű növényi gyomirtó robot elektromos hajtással rendelkezik, sokkal kevesebb energiát igényel, mint egy traktor.


Könnyebb mint egy traktor, így sokkal kevésbé tömöríti a talajt még akkor is, ha gyakran használják.

Működési elv

Az RTK GPS-nek köszönhetően csupán a művelendő területek térkép adatait kell megadni a robotnak.

A robot az egyik ágyást a másik után önmagában emberi felügyelet nélkül műveli meg és gyommentesíti, miközben ön sok más fontos, kreatívabb feladatra tud koncentrálni.

Amikor a robot befejezi a munkát, Ön szöveges üzenetet kap az okostelefonjára.

TED – A szőlőültetvények többfunkciós robotja

Egyetlen robot képes művelni, gyommentesen tartani kb. 25ha ültetvény felületet. Fő feladata a nem kívánt gyomnövények mechanikus gyomirtása, és a talaj művelése. A robot egyéb funkciókat is integrál, például a kaszálás, nem kívánt levelek eltávolítása és különböző vágási, metszési műveletek.

Vision-Robot-Viticole

Műszaki adatok:

Méret: szélesség 1,8 m, magasság 2m.
4 hajtott és egymástól függetlenül kormányzott kerék
Elektromosan meghajtás.
Maximális munkasebesség: 4 km / h.
Önsúly: 800kg.

Oz – kapáló gyommentesítő robot

Kézi üzemmód:

A robotot a vezeték nélküli távirányító segítségével közvetlenül a felhasználó irányítja.

Szállít és követ mód:

Oz képes követni Önt és terhet szállítani. A robot képes arra is, hogy egy kis mezőgazdasági pótkocsit vontasson, hogy segítsen a betakarítás során, vagy segítsen a nehéz vagy fáradságos munka során.

Autonóm mód:

Autonóm (önálló működés) módban Oz önállóan követi az ültetett növények sorát és önmagától megműveli a sorokat. Oz bármilyen ültetett kultúrnövényt képes önállóan megművelni emberi felügyelet nélkül.

A robot automatikus vezérlése önálló üzemmódban:

A növényeknek levelekkel kell rendelkezniük, vagy fejlett levelek hiányában egy legalább 10 cm magasságú bakhátra kell őket ültetni.
A
sorok között 55 cm – 120 cm széles, üres sáv szükséges.
Oz-nak a
sorok mindkét végén egy egy 240 cm széles üres földrészre, kaszált gyepre van szüksége az önálló megforduláshoz és a következő soron való önálló elinduláshoz.

Az Oz kapáló-gyommentesítő robot fejlett konfigurációs-kommunikációs egységgel rendelkezik, amely lehetővé teszi a megfelelő működési mód kiválasztását az Ön számára. A készülék arra is felkéri Önt, hogy adjon meg konkrét adatokat az Oz-nak a művelendő területről, növényekről (sorok száma, területméret stb.)

Automatikus üzemmódban a robot szöveges üzenetet küld, hogy tájékoztassa a tulajdonosát, amikor befejezi a kapálást, gyomlálást. A robot képes a munka során fellépő esetleges rendellenességek észlelésére (akadályok, blokkolódott művelő eszközök, téves sorhosszúság, stb), mely esetben szöveges üzenetekként riasztást küld. (A szöveges üzenet funkció csak akkor érhető el, ha rendelkezésre áll mobil hálózati lefedettség.)

Méret és súly:

  • Oz méretei, művelő eszközök nélkül: szélesség 40cm, magasság 60cm, hosszúság100cm (130cm eszköztartóval együtt).
  • Hasmagasság: 7cm.
  • Súly akkukkal: 110kg művelő eszközök nélkül / 150kg művelő eszközökkel, súlyokkal

Teljesítmény és működési idő

4 db egyenként 110W-os villanymotor.
4 db szerelt meghajtókerék
Gumiabroncsok : quad típusú, terep vagy sima gumiabroncs, vagy más traktor típusú gumiabroncs a talajtípus függvényében.
Maximális terhelés (felül): 90 kg
A maximális vontatmány tömege: 300 kg.
Távirányítás: 7 órás autonóm rendelkezésre állás, 10 méter hatótáv akadályok nélkül.
Tápfeszültség:
24 V-os hagyományos ólom alapú elemek (2 x 12V, 80A / H) vagy lítium elemek (2 x 12V – 40-100 A / H az autonómia függvényében)
Működési autonómia: 3 óra (ólomelemekkel) és 4 – 10 óra (lítium elemekkel).
Töltés: kézi töltés, hagyományos hálózati csatlakozó dugaljhoz való csatlakoztatással. Lehetőség van az akkuk gyors cseréjére, pót akkukkal, hogy Oz gyorsan folytassa munkáját (<5 perc).
Akku élettartam : 400 töltési ciklus (ólomakkumulátorok) 2000 töltési ciklus (lítium elemek)
(
A lítium elemek opcionálisak a működési idő növelése érdekében.)

Használat és tárolás

Kötelező oktatás a használat előtt: 3 órás képzés.
Tárolási hőmérséklet: -10 ° C / 50 ° C.
S
zükséges munka hőmérséklet a használat során: +5 ° C / +40 ° C.
IP 64 Védelem: ellenáll a por és a víz felcsapódásnak (nem vonatkozik a magasnyomású mosóval történő tisztításra).
Maximális engedélyezett terep lejtés: 10%.
Maximális mozgási sebesség: 1,3km / h (100 m kevesebb mint 5 percen belül). 4 óra alatt az Oz 48 egyenként 100 m hosszú sort tud megművelni.
Kommunikáció a felhasználóval szöveges üzenetben ( hálózati lefedettség szükséges).

Jótállás és karbantartás

3 éves garancia, kivéve a forgó részeket és az elvárható mértéken felüli kopást.
Karbantartás: a motorok kopó alkatrészeinek cseréje:
5 évente vagy 5 000 munkaóra után: motor szénkefe csere
10 évente vagy 15 000 munkaóra után: bizonyos motor forgó részek cseréje indokolt lehet

Árlista: (2018 dec. 15-ig leadott rendelésekre -10% kedvezmény a feltüntetett árakból!)

(Lenti képre kattintva a PDF külön oldalon nyílik meg)

Ne féljünk a jövőtől! A jövő izgalmas és fejlett. Vegyünk részt benne!

Kapcsolat: ITT írhat nekünk!